"Najlepsze składniki" i "propozycja podania" a rzeczywisty skład produktu

/appFiles/site_180/images/autor/7onhApP8gl5Qmuc.jpeg

Autor: Iga Wall

Dodano: 5 marca 2019
"Najlepsze składniki" i "propozycja podania" a rzeczywisty skład produktu

Czy wizerunek warzyw nieużytych do wytworzenia produktu znajdujących się na etykiecie produktu, dodatkowo opatrzonych napisem "propozycja podania" może powodować, iż konsument zostanie wprowadzony w błąd co do składu produktu? Czy wyłącznie wykaz składników decyduje o ewentualnym nabyciu produktu przez konsumenta? Czy można umieszczać na opakowaniu graficzne elementy składników, jeżeli nie są one rzeczywistym składnikiem produktu spożywczego?

Pozostało jeszcze 93 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 8 - Lipiec 2019

AJM08 okładka

Nr 8, Lipiec 2019

Dostępny w wersji elektronicznej