• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
  • Słowa kluczowe
  • mikroelementy

mikroelementy

84d523b774801d5e3bd3a618377268d850a48434-xlarge

Niedobory mikro- i makroelementów, a żywność

Występujące niedobory substancji mineralnych dotyczą głównie wapnia, żelaza i jodu, a także często cynku, magnezu, selenu oraz chromu. Nie dobory tylko niektórych z nich można uzupełniać, z uwagi na różnorodną przyswajalność związków chemicznych, w których występują w żywności. 

  • 2 października 2020 r.
  • Nr 23 - Październik 2020
8f96b0ad0320d61bed69b5d8484d4b9e75c28f38-xlarge

Mikro- i makroelemnty, a żywność

Stosowane w przetwórstwie żywności operacje i procesy technologiczne (obieranie, mielenie, gotowanie, rozmrażanie, blanszowanie, czy nadmierna rafinacja wysoko przetworzonych produktów) mogą powodować straty substancji mineralnych.

  • 25 sierpnia 2020 r.
  • Nr 22 - Wrzesień 2020
63736360

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip