• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
  • Słowa kluczowe
  • nanomateriały

nanomateriały

be359a162f3cbfac3f6def4d86d8a2440ec8dc94-xlarge(1)

Nanocząstki w opakowaniach

Pytanie:

Czy możliwe jest pod kątem prawnym zastosowanie związków miedzi i srebra i/lub ich odpowiedników w postaci nanomateriałów? Czy jeśli badania przeprowadzone w certyfikowanym laboratorium wykażą brak jakiejkolwiek migracji jednego ze wspomnianych metali do modelowych płynów imitujących żywność np. wody, wodnego roztworu etanolu, wodnego roztworu kwas octowego i oliwy z oliwek możliwe jest zastosowanie takiego typu rozwiązania w laminatach?

  • 1 kwietnia 2020 r.
  • Nr 17 - Numer 17, Kwiecień 2020 r.
6308

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip