• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
  • Słowa kluczowe
  • zdrowe wypieki

zdrowe wypieki

3a141bb930cc6f247f8a18102b712b3c4cf3d8fe-xlarge

Wymagania jakościowe dla pieczywa

Pieczywo jest to produkt otrzymany z mąki, wody i innych surowców pomocniczych na drodze wyrobienia ciasta, spulchnionego w procesie fermentacji lub metodami sztucznymi, uformowanego i wypieczonego w piecu. Pieczywo stanowi jeden z podstawowych składników codziennej diety człowieka Umiejętność wytwarzania pieczywa pochodzi sprzed  6 – 10 tysięcy lat. Chleb znany był  już w starożytności, w Babilonii, Asyrii, Egipcie, Izraelu, Grecji oraz cesarstwie rzymskim. Chleb wymieniany jest wśród elementarnych posiłków człowieka w najstarszych źródłach historii i kultury materialnej Europy i Bliskiego Wschodu.

  • 25 sierpnia 2020 r.
  • Nr 22 - Wrzesień 2020
6356

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip