• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
  • Słowa kluczowe
  • GMO

GMO

d0e6540b1fab48a5f520dc920ab05df181f6f3d2-xlarge(1)

Polska Izba Mleka " BEZ GMO"

Polska Izba Mleka (zwana dalej PIM) wychodząc naprzeciw rosnącym oczekiwaniom konsumentów oraz podmiotów zrzeszonych w PIM, opracowała Standard Polskiej Izby Mleka „BEZ GMO” (zwany dalej Standard PIM „BEZ GMO”). Umożliwia on członkom PIM oraz innym, niezrzeszonym podmiotom działającym w łańcuchu spożywczym i paszowym wdrożenie wymagań zapewniających stosowanie najlepszych praktyk w obszarze produktów BEZ GMO oraz zapewnienie zgodności z przepisami prawa. 

  • Katarzyna Kot
  • 3 maja 2020 r.
  • Nr 18 - Bezpieczeństwo żywności w praktyce, Numer 18, Maj 2020 r.
1181105353ae19003294e6b5f14b27499cae4f33-xlarge

GMO w aspekcie żywności ekologicznej. Jak unikać zanieczyszczeń w praktyce?

Żywność ekologiczna to żywność wytworzona metodami rolnictwa ekologicznego, bez zastosowania sztucznych nawozów, pestycydów, organizmów modyfikowanych genetycznie(GMO), bez napromieniowania, w większości przypadków bez użycia substancji dodatkowych takich jak konserwanty, barwniki i inne. Ekologiczne produkty żywnościowe wytwarzane są w gospodarstwach ekologicznych z produktów roślinnych i zwierzęcych i pochodzenia zwierzęcego. Każdy z produktów powinien pochodzić w przypadku roślin z upraw ekologicznych, w przypadku mięsa z chowu ekologicznego gwarantując przez producenta przestrzeganie zasad produkcji ekologicznej i utrzymanie zasadniczych cech produktu na każdym etapie produkcji.

  • 5 marca 2020 r.
  • Nr 16 - Marzec 2020
63266302

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip