• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
  • Słowa kluczowe
  • inulina

inulina

d1bc5d656343123c5b6b533b7ed298e5cd17f47c-xlarge(3)

Kleikowanie skrobi. Zastosowanie skrobi z dodatkiem hydrokoloidów.

Skrobia jest polimerem polisacharydowym posiadającym wysoce docenianą zdolność wiązania wody, tworzenia żeli w przemyśle spożywczym i nie tylko. Posiada zdolność do modyfikacji lepkości kleików skrobiowych a także ich tekstury.  Zawdzięcza to swojej budowie i właściwościom, które zależne są od stopnia jej modyfikacji, obróbki czy pochodzenia. Skrobia nie wpływa toksycznie na organizm człowieka, a jej pochodzenie jest naturalne.

  • 28 maja 2020 r.
  • Nr 19 - Bezpieczeństwo żywności w praktyce, Numer 19, Czerwiec 2020 r.
6333

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip