• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
  • Słowa kluczowe
  • maska ochronna

maska ochronna

d5d2f59123aab6ed7336c7c69562a0e8d8fd3920-xlarge(1)

Maska masce nierówna, czyli jak skutecznie chronić się przed wirusami

Stosowanie środków ochrony osobistej to teraz nie tylko zachowanie zdroworozsądkowe, ale też wymóg prawny. W kwietniu obowiązkowe stało się stosowanie płynów do dezynfekcji i rękawiczek w sklepach. A co z maseczkami? Żeby noszenie maseczki miało przełożenie na realną ochronę pracowników, warto wiedzieć, kiedy i jakie maseczki kupić, ale też w jaki sposób właściwie je zakładać i zdejmować.

  • 3 lipca 2020 r.
  • Nr 20 - Lipiec 2020
eba9661a410396137ed2d181eb7105fd576b25da-xlarge(1)

Tymczasowe wytyczne dla piekarzy- jak radzić sobie z brakiem dostępności masek przeciwpyłowych?

Mąka zbożowa jest jednym z podstawowych surowców stosowanych w przemyśle spożywczym oraz w produkcji pasz dla zwierząt. Biorąc pod uwagę charakter czynności produkcyjnych w tych gałęziach przemysłu, należy wskazać, że największe narażenie zawodowe na działanie pyłów mąki występuje w piekarniach i młynach zbożowych.

  • Klaudia Kałwa
  • 2 lipca 2020 r.
  • Nr 20 - Lipiec 2020
63456341

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip