BIOHAZ: Poradnik dotyczący oznaczania dat i powiązanych informacji na temat żywności

Dodano: 8 lutego 2023

Po otwarciu opakowania produktu spożywczego może dojść do zanieczyszczenia, wprowadzenia nowych patogenów do żywności. Ustalenie limitu czasu spożycia po otwarciu opakowania (drugorzędny okres przydatności do spożycia) jest złożone ze względu na wiele czynników wpływających i luki informacyjne. Poznaj drzewo decyzyjne opracowane przez BIOHAZ, które pozwoli Ci ustalić bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych po otwarciu.

Pozostało jeszcze 97% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej