BIOHAZ: Poradnik dotyczący oznaczania dat i powiązanych informacji na temat żywności
Po otwarciu opakowania produktu spożywczego może dojść do zanieczyszczenia, wprowadzenia nowych patogenów do żywności. Ustalenie limitu czasu spożycia po otwarciu opakowania (drugorzędny okres przydatności do spożycia) jest złożone ze względu na wiele czynników wpływających i luki informacyjne. Poznaj drzewo decyzyjne opracowane przez BIOHAZ, które pozwoli Ci ustalić bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych po otwarciu.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej