Granice oznaczalności dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności na podstawie EA-4/22 G: 2018, (WE) nr 1107/2009, oraz ustawy o środkach ochrony roślin

/appFiles/site_180/images/autor/tE3o14sxaTzeVfg.jpeg

Autor: Przemysław Gogojewicz

Dodano: 6 września 2023

Granicą oznaczalności nazywa się tego rodzaju minimalne stężenie ilości produktu, które stanowi istotny sygnał dla dokonującego oznaczenie co do uzyskiwania precyzyjnego i dokładnego wyniku pomiaru. Granica oznaczalności zależy więc od właściwości oznaczanego produktu, stosowanej aparatury służącej do wyznaczania granicy tejże oznaczalności oraz warunków dokonywania pomiarów.

Pozostało jeszcze 97% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej