Szkodniki w magazynach zbożowych, paszowych i żywnościowych
Warunki magazynowania zbóż i ewentualna obecność w nich szkodników magazynowych w znacznej mierze wpływa na ostateczny poziom strat i jakość składowanego surowca. Panujące w magazynach warunki sprzyjają zwykle rozwojowi wielu szkodników magazynowych, w szczególności w tym owadom. Dzięki małym rozmiarom ciał, ukrytemu trybowi życia są one trudne do szybkiego wykrycia i zlikwidowania.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej