Analiza śladu węglowego w produkcji żywności

Dodano: 2 kwietnia 2022

Produkcja żywności w dużym stopniu przyczynia się do zmian klimatycznych, dlatego niezwykle ważna jest możliwość dokładnego pomiaru emisji gazów cieplarnianych z sektora spożywczego. Najnowsze badania pokazują, że system żywnościowy generuje około 35% wszystkich globalnych, antropogenicznych emisji gazów cieplarnianych.

Pozostało jeszcze 97% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej