Analiza śladu węglowego w produkcji żywności
Produkcja żywności w dużym stopniu przyczynia się do zmian klimatycznych, dlatego niezwykle ważna jest możliwość dokładnego pomiaru emisji gazów cieplarnianych z sektora spożywczego. Najnowsze badania pokazują, że system żywnościowy generuje około 35% wszystkich globalnych, antropogenicznych emisji gazów cieplarnianych.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej