• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
  • Słowa kluczowe
  • probiotyki

probiotyki

26461be579e2794ff929bb996d5dd0aa5be4fcb8-xlarge

Wykorzystanie probiotyków w przemyśle mięsnym

Czym są probiotyki, jaki mają wpływ na organizm?

Probiotyki to żywe, niepatogenne mikroorganizmy (takie jak bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus,  Bifidobakterium oraz inne), które działają korzystnie na nasze zdrowie i zachowanie równowagi bakteryjnej flory jelitowej.

  • 5 marca 2020 r.
  • Nr 16 - Marzec 2020
03bd6f2fd216a3bbe1e29560916ebef241a53fec-xlarge(1)

Probiotyki na rynku żywności - perspektywy i prognozy

Raporty  dotyczące rozwoju rynku probiotyków przewidują, że w latach (2020-2024). europejski rynek produktów probiotycznych będzie wykazywał tendencję rosnącą. Wszyscy analitycy oczekują znacznego wzrostu probiotyków stosowanych jako dodatki do żywności i napojów,  jak również  segmentu paszowego.

  • Katarzyna Kot
  • 4 lutego 2020 r.
  • Nr 15 - Luty 2020
63006293

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip