Kodeks postępowania UE dotyczący odpowiedzialnego prowadzenia działalności gospodarczej i praktyk marketingowych w branży spożywczej

Dodano: 10 kwietnia 2024
Kodeks postępowania UE dotyczący odpowiedzialnego prowadzenia działalności gospodarczej i praktyk marketingowych w branży spożywczej

W lipcu 2021 roku wprowadzono unijny Kodeks postępowania dotyczący odpowiedzialnego prowadzenia działalności gospodarczej i praktyk marketingowych w branży spożywczej, będący jednym z pierwszych rezultatów unijnej strategii „Od pola do stołu”. Jest to dobrowolna inicjatywa „średnich aktorów” łańcucha żywnościowego – producentów żywności, sprzedaży hurtowej i detalicznej, hotelarstwa i usług gastronomicznych – mająca na celu przyspieszenie przejścia na zrównoważony system żywnościowy.

Pozostało jeszcze 94% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 67 - Maj 2024

okładka AJM67

Wiadomości legislacyjne

Dostępny w wersji elektronicznej