Fałszowanie żywności – lista kontrolna

/appFiles/site_180/images/autor/WBxA4KJgyVOiTeR.png

Autor: Katarzyna Kot

Dodano: 9 stycznia 2023

Ze względu na ciągłe wyzwania związane z integralnością, niejednoznaczne definicje i brak konkretnych wytycznych, producenci pozostają narażeni na fałszowanie żywności. Pojęcie zafałszowanej żywności nie jest niestety jednoznacznie zdefiniowane, co doprowadziło do stworzenia różnych definicji przez naukowców, jak również organy regulacyjne.

Pozostało jeszcze 97% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej