Opakowania do żywności – nowelizacja
Unijna polityka bezpieczeństwa żywności obejmuje przepisy dotyczące materiałów mających kontakt z żywnością (FCM), które są obecnie nadzorowane na mocy rozporządzenia WE 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością (np. opakowań, przyborów kuchennych i zastawy stołowej, materiałów, maszyn i urządzeń stosowanych wprodukcji i transporcie żywności).
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej