Inteligentne opakowania do żywności
Monitoring temperatury w produktach żywnościowych ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia bezpiecznych i wysokiej jakości produktów oraz ograniczenia marnowania żywności. Jednym ze sposobów kontrolowania historii temperatury produktu, od procesu pakowania do konsumpcji, jest wdrożenie czasowych wskaźników temperatury. Etykiety te stale monitorują i odzwierciedlają historię temperatury w całym łańcuchu chłodniczym w prosty i ekonomiczny sposób. Kilka różnych technologii TTI zostało przebadanych w warunkach laboratoryjnych i zostało opublikowanych w literaturze naukowej.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej