Inteligentne opakowania do żywności

Dodano: 10 marca 2023

Monitoring temperatury w produktach żywnościowych ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia bezpiecznych i wysokiej jakości produktów oraz ograniczenia marnowania żywności. Jednym ze sposobów kontrolowania historii temperatury produktu, od procesu pakowania do konsumpcji, jest wdrożenie czasowych wskaźników temperatury. Etykiety te stale monitorują i odzwierciedlają historię temperatury w całym łańcuchu chłodniczym w prosty i ekonomiczny sposób. Kilka różnych technologii TTI zostało przebadanych w warunkach laboratoryjnych i zostało opublikowanych w literaturze naukowej.

Pozostało jeszcze 97% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej