Nie tylko linie: Jak interpretować kody kreskowe na produktach
Kod kreskowy na opakowaniu to nie tylko zestaw linii. Jest zarządzany przez GS1, międzynarodową, niezależną organizację non-profit, która reguluje systemy kodowania produktów na całym świecie. Aby firma mogła umieścić kod kreskowy na swoim produkcie, musi najpierw zarejestrować się w lokalnym oddziale GS1, który odpowiada za przypisanie kodów specyficznych dla regionów.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej