Nowy przewodnik Komisji Europejskiej – kluczowe wyjaśnienia dotyczące zasad produkcji ekologicznej

Komisja Europejska opublikowała zaktualizowaną wersję praktycznego przewodnika „Frequently Asked Questions on Organic Rules”, stanowiącego kompendium odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z unijnymi przepisami dotyczącymi produkcji ekologicznej. Najnowsza wersja tego przewodnika została opublikowana 6 maja 2025 r.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 81 - Lipiec 2025

Nowe białko, nowe ryzyko. Jak informować o potencjalnej alergii, gdy składnik nie jest na liście alergenów UE?
Dostępny w wersji elektronicznej