Rozporządzenie Komisji (UE) nr 2025/666 – ryzyko dla producentów żywności i suplementów

W polskiej wersji rozporządzenia Komisji (UE) 2025/666 pojawiły się poważne nieścisłości językowe, które mogą wpłynąć na interpretację przepisów dotyczących okresów przejściowych dla dodatków opartych na celulozie. Błędy te, choć formalnie redakcyjne, niosą za sobą realne konsekwencje dla firm produkujących żywność i środki spożywcze specjalnego przeznaczenia – w tym ryzyko naruszenia prawa unijnego.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 81 - Lipiec 2025

Nowe białko, nowe ryzyko. Jak informować o potencjalnej alergii, gdy składnik nie jest na liście alergenów UE?
Dostępny w wersji elektronicznej