Standard IFS Food v. 6.1 w praktyce
Zapewnienie jakość i bezpieczeństwa żywności są dziś dla producentów branży spożywczej jednym z największych wyzwań. Produkcja i dystrybucja środków spożywczych o odpowiedniej jakości to podstawowy element budowania zaufania konsumentów na rynku. Wzrost świadomości konsumentów oraz rosnące wymagania klientów zobowiązują producentów żywności do wdrażania systemów bezpieczeństwa żywności. W artykule omówiono najnowszą wersje standardu IFS Food v. 6.1, przedstawiono proces certyfikacji, korzyści wynikające z wdrożenia standardu oraz główne wymagania w ujęciu praktycznym.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej