|
Bezpieczeństwo żywności
Aktualności
|
Prawo o żywności
Prawo unijne
Prawo krajowe
|
Dietetyka
|
Standardy jakości
x
Wyszukaj na stronie:
Zaloguj się »
Zamów »
x
Aktualności
Prawo o żywności
Prawo unijne
Prawo krajowe
Dietetyka
Standardy jakości
Bezpieczeństwo żywności
Podcasty i wideo porady
Checklisty i procedury
E-booki
Magazyn
Przydatne narzędzia »
×
Przydatne narzędzia
Podcasty i wideo porady
Checklisty i procedury
E-booki
Magazyn
WSZYSTKIE
2023
2022
2021
2020
2019
Następny nr
Nr 45 - Lipiec/Sierpień 2022
Poprzedni nr
Wróć do listy wydań »
Temat numeru
Czy Nutri-Score wprowadza w błąd?
Od chwili gdy w Polsce niektóre sieci handlowe wdrożyły ten dobrowolny system znakowania żywności, nie milkną głosy krytyki. I w zasadzie krytyczny stosunek do tego typu znakowania jest dominujący. Czy słusznie?
Artykuły
Listeria monocytogenes badania przechowalnicze część I
Bardzo ważnym elementem w produkcji bezpiecznej żywności jest wysoka świadomość oraz zaangażowanie osób odpowiedzialnych za zarządzanie zakładem. Zróżnicowany zakres wiedzy i kompetencji wśród pracowników przedsiębiorstw oraz pracowników zespołów ds. jakości ma znaczący wpływ na poziom spełnienia standardów jakości i bezpieczeństwa żywności.
E.coli – jak zapobiegać zanieczyszczeniom krzyżowym
Współpraca z biznesem na rzecz przygotowań do wznowienia eksportu i powojennej odbudowy Ukrainy
Rozpoczyna się nabór polskich firm zainteresowanych wznowieniem eksportu i udziałem w odbudowie Ukrainy. Projekt Ministerstwa Rozwoju i Technologii zakłada współpracę na tym polu z biznesem. Polska Agencja Inwestycji i Handlu (PAIH) zostanie operatorem Programu.
Monakolina K: zmiana limitów
Od 22 czerwca w obrocie nie mogą znajdować się suplementy diety zawierające 3 mg lub więcej monakoliny. Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE) 022/860 z 1 czerwca 2022 r. zmieniające załącznik III do rozporządzenia (WE) nr 1925/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do monakolin ze sfermentowanego czerwonego ryżu nie przewidywało żadnego okresu przejściowego.
Żywność z recyklingu tzw. Upcycled Food
Marnowanie żywności to globalny kryzys, który paradoksalnie towarzyszy niedoborom żywności. Obiecującym rozwiązaniem problemów związanych z brakiem bezpieczeństwa żywnościowego i marnotrawieniem żywności jest żywność z recyklingu.
Sierpień 2022
Lipiec/Sierpień 2022
Lipiec 2022
Aktualnie przeglądasz
Lipiec/Sierpień 2022 - Nr 45
Czytaj online
Czytaj spis treści
wydanie papierowe
Zapisz się na bezpłatny newsletter
Adres e-mail
*
Zapisz się
Znam i akceptuję warunki
Regulaminu
i
Polityki Prywatności
*
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie. *
Odbierz e-book w
prezencie!
Kontrola w zakładzie produkcyjnym
- jakie masz uprawnienia i obowiązki
© Wiedza i Praktyka
/WiedzaiPraktyka
/wip