Substancja dodatkowa czy substancja pomocnicza? Jak prawidłowo odróżnić je odróżnić?

Dodano: 24 kwietnia 2020
Substancja dodatkowa czy substancja pomocnicza? Jak prawidłowo odróżnić je odróżnić?

Nieustanne zmiany przepisów w zakresie substancji dodatkowych to bardzo duże obciążenie dla producentów, szczególnie jeśli chodzi o znakowanie produktów, gdzie kluczowym etapem jest prawidłowe zaklasyfikowanie tego co jest dodatkiem do żywności, a co ma status substancji pomocniczej.

Pozostało jeszcze 99% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej