Dodatki funkcjonalne stosowane w branży mięsnej

/appFiles/site_180/images/autor/ZUp1WynBb6XzaKi.png

Autor: Klaudia Kałwa

Dodano: 3 stycznia 2020

Dodatkiem do żywności nazywamy wszystko, co dodaje się do produktu w czasie jego wytwarzania i co staje się składnikiem wyrobu gotowego. Ponieważ dodatki te odgrywają specyficzną, lecz zamierzoną rolę technologiczną (również sensoryczną), określa się je jako dodatki funkcjonalne.

Pozostało jeszcze 96 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 14 - styczeń 2020

okładka numer 14

BRC GLOBAL STANDARD dla opakowań – zmiany wprowadzone w 6 wersji

Dostępny w wersji elektronicznej