Systemy klasyfikacji żywności. Czy warto je stosować?
W UE trwają dyskusje nad potrzeba wprowadzenia powszechnego obowiązku stosowania na opakowaniu żywności oznaczeń jej wartości zdrowotnej. Wprowadzenie na szczeblu europejskim jednego oficjalnego systemu etykietowania będzie zapewne nieuniknione dla branży spożywczej. Najbardziej popularny w UE i forsowany przez organizacje konsumenckie jest system Nutri-score. Na czym on polega?
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej