Bezpieczeństwo materiałów do kontaktu  z żywnością – uważaj na zmiany

/appFiles/site_180/images/autor/WBxA4KJgyVOiTeR.png

Autor: Katarzyna Kot

Dodano: 20 stycznia 2019
Bezpieczeństwo materiałów do kontaktu  z żywnością – uważaj na zmiany

Opakowanie w przemyśle spożywczym to coś znacznie więcej niż element kampanii brandingowej, ochrona w czasie transportu, składowania czy użytkowania. Mimo zwiększonych wymagań marketingowych i nieustannego postępu technologicznego w produkcji opakowań produktów żywnościowych muszą one spełnić przede wszystkim wymagania jakościowe potwierdzające bezpieczeństwo stosowania – zwłaszcza gdy do produkcji opakowań stosuje się coraz bardziej różnorodną gamę materiałów.

Pozostało jeszcze 94% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej