Bezpieczeństwo materiałów do kontaktu z żywnością – uważaj na zmiany
Opakowanie w przemyśle spożywczym to coś znacznie więcej niż element kampanii brandingowej, ochrona w czasie transportu, składowania czy użytkowania. Mimo zwiększonych wymagań marketingowych i nieustannego postępu technologicznego w produkcji opakowań produktów żywnościowych muszą one spełnić przede wszystkim wymagania jakościowe potwierdzające bezpieczeństwo stosowania – zwłaszcza gdy do produkcji opakowań stosuje się coraz bardziej różnorodną gamę materiałów.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej