Organizmy wskaźnikowe i powietrze klasy spożywczej
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym jest poważnym problemem. Ponieważ ten rodzaj zanieczyszczenia bezpośrednio wpływa na bezpieczeństwo produktów, producenci muszą wziąć pod uwagę wszystkie potencjalne źródła zanieczyszczenia. Zanieczyszczone sprężone powietrze, powietrze otoczenia lub powierzchnie mogą mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo i jakość produktów spożywczych i napojów.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 85 - Listopad 2025

Zapobieganie marnowaniu żywności po nowelizacji dyrektywy odpadowej: co dokładnie zmienia Dyrektywa (UE) 2025/1892 i jak się przygotować
Dostępny w wersji elektronicznej



/WiedzaiPraktyka
/wip