Bezpieczeństwo mikrobiologiczne i jakość mrożonego mięsa

W dzisiejszych czasach zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności jest głównym zadaniem rynku spożywczego. Niezmiernie ważna staje się sprawa świadomości, umiejętności tworzenia systemowych mechanizmów zapewniania odpowiedniej jakości surowców żywnościowych. Przyczyną psucia się żywności są bakterie, drożdże, pleśnie, enzymy endogenne czy insektycydy.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 78 - Kwiecień 2025

Skuteczna kontrola mycia i dezynfekcji w produkcji żywności – jak zapewnić bezpieczeństwo i zgodność z przepisami
Dostępny w wersji elektronicznej