Kontrola zafałszowań soków i nektarów z owoców i warzyw w UE

Dodano: 14 września 2022

W ramach Międzynarodowej Federacji Producentów Soków Owocowych (FU) w 1958 roku w Paryżu utworzono specjalną komisję składającą się z przedstawicieli stowarzyszeń producentów soków owocowych 6 krajów członkowskich ówczesnej EWG. Z końcem 1962 r. ta komisja przekształciła się w niezależną organizację. Obecnie, jako Stowarzyszenie Przemysłu Soków i Nektarów z Owoców i Warzyw UE (AIJN) reprezentuje w Brukseli stowarzyszenia przemysłu sokowniczego krajów będących członkami UE.

Pozostało jeszcze 98% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej