Opinia w sprawie raportu WHO na temat słodzików

Dodano: 14 września 2022

15 lipca 2022 r. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opublikowała projekt wytycznych w sprawie stosowania niecukrowych substancji słodzących , których celem jest dostarczenie wskazówek dotyczących ich spożycia dla populacji ogólnej, zwłaszcza w odniesieniu do ich wpływu na kontrolę masy ciała i choroby niezakaźne.

Pozostało jeszcze 95% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej