Opinia w sprawie raportu WHO na temat słodzików
15 lipca 2022 r. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opublikowała projekt wytycznych w sprawie stosowania niecukrowych substancji słodzących , których celem jest dostarczenie wskazówek dotyczących ich spożycia dla populacji ogólnej, zwłaszcza w odniesieniu do ich wpływu na kontrolę masy ciała i choroby niezakaźne.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 85 - Listopad 2025

Zapobieganie marnowaniu żywności po nowelizacji dyrektywy odpadowej: co dokładnie zmienia Dyrektywa (UE) 2025/1892 i jak się przygotować
Dostępny w wersji elektronicznej




/WiedzaiPraktyka
/wip