Alkaloidy pirolizydynowe

/appFiles/site_180/images/autor/WBxA4KJgyVOiTeR.png

Autor: Katarzyna Kot

Dodano: 31 lipca 2019

Coraz więcej badań klinicznych potwierdza kolejne przypadki skutków ubocznych stosowania produktów roślinnych (ekstraktów). Zwłaszcza w sytuacji długotrwałego zażywania. Do najgroźniejszych zagadnień zagrażających zdrowiu a nawet i życiu należą interakcje z lekami, ale także toksyczność, działanie alergizujące, mutagenne i karcinogerne. Dlatego przed wprowadzeniem surowca roślinnego do obrotu w postaci suplementów diety należy dokonać drobiazgowej analizy ryzyka.

Pozostało jeszcze 96% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej