Listeria monocytogenes: zmiany w przepisach

Dodano: 8 maja 2024
Listeria monocytogenes: zmiany w przepisach

W celu dostosowania przepisów UE do standardów Kodeksu Żywnościowego Komisja Europejska (KE) zaproponowała zmiany w swoich przepisach dotyczących Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia (RTE). Jeśli nowe regulacje zostaną przyjęte, wejdą w życie po 1 stycznia 2026 r. Projekt ustawy można było komentować do 8 maja 2024 r.

Pozostało jeszcze 91% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej