Systemy klasyfikacji żywności. Czy warto je stosować?

Dodano: 5 marca 2020
Systemy klasyfikacji żywności. Czy warto je stosować?

W UE trwają dyskusje nad potrzeba wprowadzenia powszechnego obowiązku stosowania na opakowaniu żywności oznaczeń jej wartości zdrowotnej. Wprowadzenie na szczeblu europejskim jednego oficjalnego systemu etykietowania będzie zapewne nieuniknione dla branży spożywczej. Najbardziej popularny w UE i forsowany przez organizacje konsumenckie jest system Nutri-score. Na czym on polega?

Pozostało jeszcze 96 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 27 - Numer 27, luty 2021

Okładka_JM

Gluten – regulacje szczególne. Jak informować o obecności glutenu

Dostępny w wersji elektronicznej