Żywność barwiąca i ich ekstrakty. Dodatek do żywności czy składnik?
Niektóre produkty spożywcze i ich ekstrakty mogą być użyte jako składnik żywności lub dodatek do żywności. Poznaj wytyczne Stowarzyszenia Naturalnych Barwników Spożywczych NATCOL. Kodeks przygotowany przez Stowarzyszenie ma stanowić narzędzie robocze wspierające producentów żywności, zwłaszcza przy rozważaniach, czy dana substancja jest żywnością barwiącą, czy nią nie jest.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej