Zmiany w przepisach dotyczących daty przydatności do spożycia żywności
Działając w ramach strategii „Od pola do stołu”, Komisja Europejska przymierza się do zmian rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności („rozporządzenie FIC”). Jedna z proponowanych zmian polega na aktualizacji przepisów dotyczących oznaczania produktów spożywczych datą („do spożycia” i „najlepiej spożyć przed”).
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 78 - Kwiecień 2025

Skuteczna kontrola mycia i dezynfekcji w produkcji żywności – jak zapewnić bezpieczeństwo i zgodność z przepisami
Dostępny w wersji elektronicznej