Raport FAO „Wkład żywności pochodzącej ze zwierząt lądowych w zdrowe diety na rzecz poprawy odżywiania i zdrowia”
Zgodnie z niedawnym raportem FAO (maj 2023) żywność pochodzenia zwierzęcego jest potrzebna do zapewnienia odpowiedniego żywienia i zdrowia ludzi. Bez wątpienia dostarcza ona białka o wysokiej wartości biologicznej, cenne kwasy tłuszczowe oraz bogactwo witamin i minerałów.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej