Raport FAO „Wkład żywności pochodzącej ze zwierząt lądowych w zdrowe diety na rzecz poprawy odżywiania i zdrowia”

Dodano: 4 lipca 2023

Zgodnie z niedawnym raportem FAO (maj 2023) żywność pochodzenia zwierzęcego jest potrzebna do zapewnienia odpowiedniego żywienia i zdrowia ludzi. Bez wątpienia dostarcza ona białka o wysokiej wartości biologicznej, cenne kwasy tłuszczowe oraz bogactwo witamin i minerałów.

Pozostało jeszcze 96% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej