Składniki botaniczne żywności – ramy prawne

/appFiles/site_180/images/autor/WBxA4KJgyVOiTeR.png

Autor: Katarzyna Kot

Dodano: 4 lipca 2023

W miarę jak konsumenci stają się coraz bardziej świadomi związku między dietą a zdrowiem, oświadczenia zdrowotne dotyczące środków spożywczych stają się kluczowym elementem strategii marketingowych wielu firm. Definiowane jako wszelkiego rodzaju twierdzenia, które sugerują, iż istnieje specyficzna korzyść zdrowotna związana z konkretnym produktem spożywczym, takie oświadczenia stały się istotną częścią dialogu między producentami a konsumentami.

Pozostało jeszcze 98% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej