• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM60

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM60

Nr 60 Październik 2023

  • 10 października 2023
  • 2023AJM60
Więcej

Nutri-Score 2.0: Czy Europa jest gotowa na analizę produktów „ultraprzetworzonych”?

  • 10 października 2023

Zdaniem naukowców zajmujących się zdrowym żywieniem graficzne etykiety na przodzie wykorzystujące znakowanie kolorami to skuteczne narzędzia pomagające konsumentom w dokonywaniu zdrowszych zakupów żywności poprzez wybieranie produktów o lepszym profilu odżywczym. Pytanie brzmi: czy system Nutri-Score 2.0 spełni te założenia? »

  • Bezpieczeństwo żywności...
Więcej

Poziom reagowania zgodny z zaleceniem 2013/711/UE

  • 10 października 2023

Zgodnie z rozporządzeniem Komisji (UE) 2017/644 „Poziomem reagowania” wynikającym z zalecenia 2013/711/UE nazywamy poziom danej substancji, który został określony w załączniku do tego zalecenia, a którego przekroczenie prowadzić powinno do wszczęcia postępowania, które powinno zmierzać do zidentyfikowania źródeł podwyższonych poziomów tejże substancji. »

  • Prawo o żywnościPrawo krajowe
Więcej

Przegląd aktualnych metod zapobiegania bakterii Legionella

  • 10 października 2023

Niedawna ogólnoświatowa pandemia COVID-19 zmusiła wielu z nas do ponownej oceny sposobu, w jaki zarządzamy naszymi systemami wodnymi, i stworzyła pilną potrzebę zajęcia się ryzykiem Legionella pneumophila rozprzestrzeniania się w nieużywanych budynkach. »

  • Bezpieczeństwo żywności...
Więcej

Strategia EFSA 2027

  • 10 października 2023

Punktem wyjścia dla strategii EFSA na rok 2027 była perspektywiczna analiza i analiza otoczenia wewnętrznego i zewnętrznego, w którym znajduje się Urząd. »

  • Bezpieczeństwo żywności...
Więcej
42214223422242244225

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip