Aromaty dymne: zaostrzone przepisy UE

Dodano: 9 lipca 2024
Aromaty dymne: zaostrzone przepisy UE

Wędzenie to starożytna technika konserwacji żywności, której początki sięgają epoki paleolitu. Pierwotnie służył do konserwowania mięsa i ryb poprzez wystawianie ich na działanie dymu powstającego podczas spalania drewna lub innych materiałów.

Pozostało jeszcze 98% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 70 - Sierpień 2024

okładka AJM70

Tolerowany górny poziom spożycia żelaza: szczegółowa opinia naukowa EFSA

Dostępny w wersji elektronicznej