Food 4 Future Bilbao World Summit: Przyszłość zrównoważonej produkcji żywności dzięki robotyce i sztucznej inteligencji

Dodano: 25 maja 2023
Food 4 Future Bilbao World Summit: Przyszłość zrównoważonej produkcji żywności dzięki robotyce i sztucznej inteligencji

W ramach Food 4 Future Bilbao World Summit (15-18 maja 2023), odbyło się spotkanie ekspertów z dziedziny sztucznej inteligencji zastosowanej do projektowania nowych produktów spożywczych, technologii przemysłowych w produkcji żywności, centrów badawczo-rozwojowych zajmujących się doskonaleniem procesów produkcji i wykorzystaniem zasobów, innowacyjnych inicjatyw oraz rozwiązań mających wpływ na sektor, start-upów, które rewolucjonizują rynek i spełniają niespełnione potrzeby, a także modeli biznesowych i historii sukcesu firm i korporacji w tej branży. 

Na spotkanie zostali zaproszeni również przedstawiciele stowarzyszeń naukowych i uniwersytetów zajmujących się badaniami mającymi zastosowanie w poprawie procesów produkcji oraz firmy projektujące bardziej zrównoważone opakowania. Również ja miałam możliwość uczestniczenia w tym spotkaniu.

Z artykułu dowiesz się m.in.:
  • jak wykorzystuje się sztuczną inteligencję w produkcji żywności

  • na czym polega koncepcja cyfrowych bliżniaków i jakie ma ona znaczenie dla jakości produkcji

Pozostało jeszcze 87% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej