Food 4 Future Bilbao World Summit: Przyszłość zrównoważonej produkcji żywności dzięki robotyce i sztucznej inteligencji
W ramach Food 4 Future Bilbao World Summit (15-18 maja 2023), odbyło się spotkanie ekspertów z dziedziny sztucznej inteligencji zastosowanej do projektowania nowych produktów spożywczych, technologii przemysłowych w produkcji żywności, centrów badawczo-rozwojowych zajmujących się doskonaleniem procesów produkcji i wykorzystaniem zasobów, innowacyjnych inicjatyw oraz rozwiązań mających wpływ na sektor, start-upów, które rewolucjonizują rynek i spełniają niespełnione potrzeby, a także modeli biznesowych i historii sukcesu firm i korporacji w tej branży.
Na spotkanie zostali zaproszeni również przedstawiciele stowarzyszeń naukowych i uniwersytetów zajmujących się badaniami mającymi zastosowanie w poprawie procesów produkcji oraz firmy projektujące bardziej zrównoważone opakowania. Również ja miałam możliwość uczestniczenia w tym spotkaniu.
-
jak wykorzystuje się sztuczną inteligencję w produkcji żywności
-
na czym polega koncepcja cyfrowych bliżniaków i jakie ma ona znaczenie dla jakości produkcji
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.