Jak przygotować procedurę wycofywania wadliwego produktu z rynku?
Część I
Każdy przedsiębiorca zobowiązany jest do zapewnienia najwyższej jakości produktów żywnościowych. Niestety niekiedy dochodzi do pomyłek lub błędów, które powodują, że w obrocie znajduje się produkt, który nie spełnia wymagań jakościowych a nawet może być niebezpieczny dla konsumentów. W tej sytuacji należy jak najszybciej wycofać produkt z rynku, korzystając z przygotowanej wcześniej procedury.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej