Jak zapobiegać skażeniu żywności przez patogeny odzwierzęce?

Zapobieganie chorobom odzwierzęcym zaczyna się na etapie pozyskiwania surowca przeznaczonego do produkcji, kolejnym krokiem jest rygorystyczna kontrola środowiska produkcji i personelu. Wprowadzając program prewencji, warto przyjrzeć się miejscom w zakładzie, w których bakterie najczęściej zalegają – proponujemy skorzystać z zaprezentowanego w artykule przewodnika.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 82 - Sierpień 2025

Nowe limity arsenu nieorganicznego w rybach i owocach morza – zmiana rozporządzenia Komisji (WE) nr 2023/915
Dostępny w wersji elektronicznej