Nutri-Score pod lupą

W obliczu rosnącej świadomości dotyczącej znaczenia zdrowego odżywiania, Polska stoi na progu wprowadzenia przełomowej inicjatywy: opracowania własnego, narodowego systemu oznakowania wartości odżywczej żywności. Ten ambitny krok ma na celu pokonanie ograniczeń obecnego systemu Nutri-Score, który, mimo swoich zalet, jest obiektem szeroko zakrojonej krytyki zarówno ze strony specjalistów w dziedzinie dietetyki, jak i konsumentów. 

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej