Owady: przyszłość zrównoważonej produkcji żywności

W dobie rosnących wyzwań związanych z zabezpieczeniem żywnościowym oraz potrzeby ograniczenia negatywnego wpływu produkcji żywności na środowisko, coraz większą uwagę przyciąga nietypowe, lecz obiecujące źródło białka – owady. Choć dla wielu kulturowo nieprzyjęte, owady są już od dawna elementem diety w wielu regionach świata, a ich potencjał jako zrównoważonej żywności zdobywa na znaczeniu również w naszym kraju.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 66 - Kwiecień 2024

okładka AJM66

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

Dostępny w wersji elektronicznej