Ocena QPS

Dodano: 3 marca 2023
Ocena QPS

Europejski Urząd ds. Żywności i Bezpieczeństwa (EFSA) jest proszony o ocenę bezpieczeństwa czynników biologicznych we wnioskach, które otrzymuje w celu uzyskania zezwolenia na dopuszczenie do obrotu dodatków paszowych, dodatków do żywności, enzymów spożywczych, środków aromatyzujących do żywności, nowe potrawy oraz środków ochrony roślin („produkty regulowane”).

Z artykułu dowiesz się m.in.:

Jakie są wzajemne zależności pomiędzy oceną QPS a zezwoleniem na dopuszczenie do obrotu?

Kto może dokonać oceny QPS?

Jak przebiega proces QPS?

Pozostało jeszcze 76% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 80 - Czerwiec 2025

2025-06-07 21_20_26-4 AJM 0080.pdf - Adobe Acrobat Reader (64-bit)

RNAi w roślinach genetycznie modyfikowanych: nowe podejście, nowe wyzwania

Dostępny w wersji elektronicznej