Węglowodory mineralne w żywności
Eksperci EFSA wstępnie stwierdzili, że węglowodory nasycone olejem mineralnym (MOSH) nie stanowią zagrożenia dla zdrowia. Potwierdziły się również wcześniej stawiane tezy, że niektóre substancje w grupie znane jako węglowodory aromatyczne olejów mineralnych (MOAH) stanowią potencjalny problem dla zdrowia ludzi.
Z artykułu dowiesz się m.in.:
Jak zmieniła się ocena ryzyka węglowodorów mineralnych w żywności?
Jakie są potencjalnie niebezpieczne skutki spożywania MOH?
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej