Węglowodory mineralne w żywności

Dodano: 20 marca 2023
Węglowodory mineralne w żywności

Eksperci EFSA wstępnie stwierdzili, że węglowodory nasycone olejem mineralnym (MOSH) nie stanowią zagrożenia dla zdrowia. Potwierdziły się również wcześniej stawiane tezy, że niektóre substancje w grupie znane jako węglowodory aromatyczne olejów mineralnych (MOAH) stanowią potencjalny problem dla zdrowia ludzi.

Z artykułu dowiesz się m.in.:

Jak zmieniła się ocena ryzyka węglowodorów mineralnych w żywności?

Jakie są potencjalnie niebezpieczne skutki spożywania MOH?

Pozostało jeszcze 80% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej