• WSZYSTKIE
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018

Spis treści wydania drukowanego

Temat numeru

  • Konferencja “Od pola do stołu” 2021: „Wspólne tworzenie zrównoważonych systemów żywnościowych”

    Celem ramach strategii „Od pola do stołu” jest kształtowanie ścieżki UE w kierunku zrównoważonego systemu żywnościowego, który jest sprawiedliwy, zdrowy i przyjazny dla środowiska. Aby osiągnąć ten cel ważne jest zaangażowanie uczestników łańcucha żywnościowego oraz omawianie z nimi wyzwań i możliwości związanych z przejściem na zrównoważone systemy żywnościowe.

Artykuły

  • Kodeks postępowania UE w zakresie odpowiedzialnego biznesu spożywczego i praktyk marketingowych

    Kodeks postępowania UE w zakresie odpowiedzialnego biznesu spożywczego i praktyk marketingowych jest jednym z pierwszych rezultatów strategii „Od pola do stołu” i integralną częścią jej planu działania.
  • Jak chronić się przed nieuczciwymi praktykami handlowymi

    Sposób funkcjonowania łańcucha dostaw żywności wpływa na sytuację każdego europejskiego konsumenta. Uczciwe i zrównoważone relacje między poszczególnymi uczestnikami tego łańcucha wpływają bowiem na odpowiednią podaż, jakość i cenę oferowanych środków spożywczych, co przyczynia się do zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego.
  • „Od pola do stołu”, rezolucja Parlamentu Europejskiego

    Parlament Europejski, Strategia „Od pola do stołu” Rezolucja Parlamentu Europejskiego z dnia 20 października 2021 r. w sprawie strategii „od pola do stołu” na rzecz sprawiedliwego, zdrowego i przyjaznego dla środowiska systemu żywnościowego (2020/2260(INI))

Aktualnie przeglądasz

Grudzień 2021 - Nr 37
okładka AJM37