|
Bezpieczeństwo żywności
Aktualności
|
Prawo o żywności
Prawo unijne
Prawo krajowe
|
Dietetyka
|
Standardy jakości
x
Wyszukaj na stronie:
Zaloguj się »
Zamów »
x
Aktualności
Prawo o żywności
Prawo unijne
Prawo krajowe
Dietetyka
Standardy jakości
Bezpieczeństwo żywności
Podcasty i wideo porady
Checklisty i procedury
E-booki
Magazyn
Przydatne narzędzia »
×
Przydatne narzędzia
Podcasty i wideo porady
Checklisty i procedury
E-booki
Magazyn
WSZYSTKIE
2022
2021
2020
2019
2018
Następny nr
Nr 37 - Grudzień 2021
Poprzedni nr
Wróć do listy wydań »
Temat numeru
Konferencja “Od pola do stołu” 2021: „Wspólne tworzenie zrównoważonych systemów żywnościowych”
Celem ramach strategii „Od pola do stołu” jest kształtowanie ścieżki UE w kierunku zrównoważonego systemu żywnościowego, który jest sprawiedliwy, zdrowy i przyjazny dla środowiska. Aby osiągnąć ten cel ważne jest zaangażowanie uczestników łańcucha żywnościowego oraz omawianie z nimi wyzwań i możliwości związanych z przejściem na zrównoważone systemy żywnościowe.
Artykuły
Kodeks postępowania UE w zakresie odpowiedzialnego biznesu spożywczego i praktyk marketingowych
Kodeks postępowania UE w zakresie odpowiedzialnego biznesu spożywczego i praktyk marketingowych
Kodeks postępowania UE w zakresie odpowiedzialnego biznesu spożywczego i praktyk marketingowych jest jednym z pierwszych rezultatów strategii „Od pola do stołu” i integralną częścią jej planu działania.
Jak chronić się przed nieuczciwymi praktykami handlowymi
Jak chronić się przed nieuczciwymi praktykami handlowymi
Sposób funkcjonowania łańcucha dostaw żywności wpływa na sytuację każdego europejskiego konsumenta. Uczciwe i zrównoważone relacje między poszczególnymi uczestnikami tego łańcucha wpływają bowiem na odpowiednią podaż, jakość i cenę oferowanych środków spożywczych, co przyczynia się do zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego.
„Od pola do stołu”, rezolucja Parlamentu Europejskiego
„Od pola do stołu”, rezolucja Parlamentu Europejskiego
Parlament Europejski, Strategia „Od pola do stołu” Rezolucja Parlamentu Europejskiego z dnia 20 października 2021 r. w sprawie strategii „od pola do stołu” na rzecz sprawiedliwego, zdrowego i przyjaznego dla środowiska systemu żywnościowego (2020/2260(INI))
Styczeń 2022
Grudzień 2021
Październik 2021 r.
Aktualnie przeglądasz
Grudzień 2021 - Nr 37
Czytaj online
Czytaj spis treści
wydanie papierowe
Zapisz się na bezpłatny newsletter
Adres e-mail
*
Zapisz się
Znam i akceptuję warunki
Regulaminu
i
Polityki Prywatności
*
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie. *
Odbierz e-book w
prezencie!
Kontrola w zakładzie produkcyjnym
- jakie masz uprawnienia i obowiązki
© Wiedza i Praktyka
/WiedzaiPraktyka
/wip