|
Bezpieczeństwo żywności
Aktualności
|
Prawo o żywności
Prawo unijne
Prawo krajowe
|
Dietetyka
|
Standardy jakości
x
Wyszukaj na stronie:
Zaloguj się »
Zamów »
x
Aktualności
Prawo o żywności
Prawo unijne
Prawo krajowe
Dietetyka
Standardy jakości
Bezpieczeństwo żywności
Podcasty i wideo porady
Checklisty i procedury
E-booki
Magazyn
Przydatne narzędzia »
×
Przydatne narzędzia
Podcasty i wideo porady
Checklisty i procedury
E-booki
Magazyn
WSZYSTKIE
2022
2021
2020
2019
2018
Nr 38 - Styczeń 2022
Poprzedni nr
Wróć do listy wydań »
Temat numeru
Najważniejsze zasady wycofywania produktów z obrotu
Wycofanie z rynku to dobrowolne i/lub obowiązkowe działanie polegające na wycofaniu produktu ze sprzedaży detalicznej lub dystrybucji. Niektóre możliwe zdarzenia, które mogą spowodować wycofanie, obejmują klęski żywiołowe (powódź, katastrofy naturalne, pożar), wypadki, błędy, przerwy w dostawie prądu, skażenie bakteryjne lub wirusowe, sytuacje pandemiczne i działania spowodowane przez człowieka (zamierzone skażenie, niewłaściwe oznakowanie, błędne oznakowanie alergenów).
Artykuły
„Od pola do stołu” – rezolucja Parlamentu Europejskiego, cz. II
„Od pola do stołu” – rezolucja Parlamentu Europejskiego, cz. II
Europejski Zielony Ład stanowi główny punkt programu działań politycznych Komisji. Jego głównym celem jest osiągnięcie zrównoważonego rozwoju i neutralności klimatycznej w Europie do 2050 roku, co ma posłużyć do przyciągnięcia inwestycji i stanowić czynnik wzrostu gospodarczego.
Sygnalista w firmie – kim jest i kiedy będzie chroniony
Sygnalista w firmie – kim jest i kiedy będzie chroniony
Ostatnio w różnych publikacjach przewija się wiele informacji, w których pojawia się termin „sygnalista”. Przyczyną jest bliskie (planowane na grudzień 2021 r.) wdrożenie do polskich przepisów postanowień unijnej dyrektywy w sprawie ochrony osób zgłaszających naruszenia prawa Unii. Kim jest sygnalista i jakie będą zasady jego ochrony?
Ciała obce w przetwórstwie mięsa i drobiu — jak zapobiegać
Ciała obce w przetwórstwie mięsa i drobiu — jak zapobiegać
Zanieczyszczenie ciałami obcymi może mieć fatalny wpływ na sprzedaż mięsa i drobiu, ale najnowsze i coraz bardziej wyrafinowane technologie skutecznie zapobiegają tego typu zdarzeniom.
Błędy na etykietach w świetle orzecznictwa
Błędy na etykietach w świetle orzecznictwa
Producent soku z granatu umieścił na etykiecie informację „Poleca dietetyk M.K.”. Organ kontrolny uznał, że jest to oświadczenie zdrowotne oraz że umieszczenie ww. zwrotu wprowadza w błąd co do składu środka spożywczego.
Tlenek etylenu (EtO) w żywności – jak zarządzać bezpieczeństwem
Tlenek etylenu (EtO) w żywności – jak zarządzać bezpieczeństwem
Kraje europejskie i Wielka Brytania borykają się z narastającą liczbą wycofań produktów spożywczych z powodu wykrycia obecności tlenku etylenu.
Styczeń 2022
Grudzień 2021
Aktualnie przeglądasz
Styczeń 2022 - Nr 38
Czytaj online
Czytaj spis treści
wydanie papierowe
Zapisz się na bezpłatny newsletter
Adres e-mail
*
Zapisz się
Znam i akceptuję warunki
Regulaminu
i
Polityki Prywatności
*
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie. *
Odbierz e-book w
prezencie!
Kontrola w zakładzie produkcyjnym
- jakie masz uprawnienia i obowiązki
© Wiedza i Praktyka
/WiedzaiPraktyka
/wip