System jakości dla początkujących – krok po kroku od zera do IFS GLOBAL MARKETS część 3
System IFS Global Markets jest idealną alternatywą dla małych i początkujących przedsiębiorstw spożywczych, które nie są w stanie od razu sprostać wymaganiom IFS Food Standard.
Artykuły
Nowy wykaz grzybów dopuszczonych do stosowania w żywności część 1
Od 3 grudnia 2022 r. obowiązuje nowy krajowy wykaz grzybów dopuszczonych do stosowania w produkcji żywności.
Znakowanie z przodu opakowania a właściwości odżywcze produktów spożywczych – wyzwania dla producentów
Zmiany demograficzne zachodzące w populacji europejskiej, a przede wszystkim postępujący wzrost średniej wieku, a także oczekiwanej długości życia w chwili urodzenia, wraz z rosnącą częstością występowania czynników ryzyka związanych z wiekiem, sprawiają, że związek diety ze zdrowiem staje się jeszcze ważniejszy i trudniejszy do interpretacji.
Znakowanie z przodu opakowania a właściwości odżywcze produktów spożywczych – wyzwania dla producentów
Zmiany demograficzne zachodzące w populacji europejskiej, a przede wszystkim postępujący wzrost średniej wieku, a także oczekiwanej długości życia w chwili urodzenia, wraz z rosnącą częstością występowania czynników ryzyka związanych z wiekiem, sprawiają, że związek diety ze zdrowiem staje się jeszcze ważniejszy i trudniejszy do interpretacji.
Fałszowanie żywności – lista kontrolna
Ze względu na ciągłe wyzwania związane z integralnością, niejednoznaczne definicje i brak konkretnych wytycznych, producenci pozostają narażeni na fałszowanie żywności. Pojęcie zafałszowanej żywności nie jest niestety jednoznacznie zdefiniowane, co doprowadziło do stworzenia różnych definicji przez naukowców,jak również organy regulacyjne.
Fałszowanie żywności – lista kontrolna
Ze względu na ciągłe wyzwania związane z integralnością, niejednoznaczne definicje i brak konkretnych wytycznych, producenci pozostają narażeni na fałszowanie żywności. Pojęcie zafałszowanej żywności nie jest niestety jednoznacznie zdefiniowane, co doprowadziło do stworzenia różnych definicji przez naukowców, jak również organy regulacyjne.