Mikro- i makroelemnty, a żywność

Dodano: 25 sierpnia 2020
Mikro- i makroelemnty, a żywność

Stosowane w przetwórstwie żywności operacje i procesy technologiczne (obieranie, mielenie, gotowanie, rozmrażanie, blanszowanie, czy nadmierna rafinacja wysoko przetworzonych produktów) mogą powodować straty substancji mineralnych.

Pozostało jeszcze 98% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 65 - Marzec 2024

okładka AJM65

Sztuczna inteligencja (AI) w produkcji żywności

Dostępny w wersji elektronicznej